Bekæmpelse af skadedyr i indendørsplanter biologisk
Vi bruger biologisk bekæmpelse til biologisk kontrol og bekæmpelse af skadedyr i indendørsplanter. Men hvorfor angribes planterne af skadedyr? Det giver vi dig svaret på.

Biologisk bekæmpelse

Her er 6 ting som kan frembringe skadedyr:

  • Overvanding
  • Udtørring
  • Forkerte lysforhold — både for lidt og for meget lys, direkte sol
  • Træk og kulde påvirkninger, for høj eller lav temperatur
  • Forkert gødskning
  • For lav luftfugtighed
Uldlus i planter,

Spot angreb af skadedyr

Ligesom vi har vores livretter, har hvert skadedyr også sine foretrukne planter, mens der er andre, de ikke bryder sig om.

Der er mange forskellige slags skadedyr, og hver af dem efterlader sig forskellige kendetegn.

Det kan f.eks. være fedtede, klæbrige partier på bladene, eller det kan være sukkerholdige ekskrementer fra lus eller honningdug, hvilket kan tyde på angreb af enten bladlus, skjoldlus, mellus eller uldlus.

Misdannede blade med gulprikket bladover- og underside, eller kan der ses et fint spindelvævsagtigt net, tyder det på at planten er angrebet af spindemider.

Hvorfor bliver planter angrebet?

Der er mange forskellige grunde til, at der kan opstå problemer med skadedyr, men et er sikkert; der er altid en forklaring.

Når man sætter en ny plante ind, bør man helt fra start være ekstra opmærksom på skadedyr, da planten dels kan have dem med fra gartneriet, eller bliver svækket af dens nye placering (som derved kan frembringe skadedyr).

For at minimere risikoen for at planterne bliver modtagelige for skadedyr, er der mange ting, der skal tages i betragtning, for at sikre at planterne vil forblive sunde og frie for skadedyr på længere sigt.

Skjoldlus,

Coccus Hesperidum – skjoldlus.

 
Skjoldlus i ficus,

Her er et enkelt eksemplar af en Saissetia oleae skjoldlus. Men tag ikke fejl, for under skjoldet kan der gemme sig hundredevis af æg, der klækkes med nymfestadier, som vil fordele sig ud over planten og være en trussel for træet på sigt.

Hvad kan du selv?

Det er vigtigt, at man holder en høj hygiejne-standard, hvis man oplever, at en plante er befængt. Der skal ikke meget til, før det er en selv, der slæber skadedyrene med fra den ene plante til den anden.

Der skal ikke mere til, end hvis man har lidt siddende på skjorten eller på fingrene. Der skal kun et enkelt skadedyr til at starte en hel ny koloni.

Vi foretrækker at bruge biologisk bekæmpelse, da det er en naturlig fremgangsmåde uden brug af sprøjtemidler.

Selvom det kan blive en bekostelig affære hvis et skadedyrsangreb ikke er blevet opdaget, og derfor har udviklet sig, foretrækker vi at bruge denne miljørigtige metode. Det kræver dog kendskab til hvert skadedyr og de mulige nyttedyr, der kan benyttes, alt efter årstid, og hvilket stadie skadedyret er i.

Bladlopper,

På billedet ses, Nymfestadie af bladloppe i Toforkfamillien.

Hjælp til skadedyr?

Har du større planter, bede eller lignende i din virksomhed, som mistrives kan dette skyldes angreb af skadedyr!

Vi kommer gerne og rådgiver dig i bekæmpelse af skadedyr med biologi og laver en behandlingsplan på bekæmpelsen.

Book et møde med vores skadedyrskonsulent herunder.

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Biologisk bekæmpelse af skadedyr,