ESG Politik Jydsk Planteservice

En grøn fremtid både ude og inde

CO2-neutrale gartnerier, solceller, regnvandsopsamling, elbiler, høj medarbejdertilfredshed og 13.570 m2 fredet dansk natur (indtil videre per 1. januar 2024). Det er blot nogle af de ESG-tiltag, vi har opnået og arbejder videre med hos Jydsk Planteservice.

Vi har forpligtet os til at finde grønne, miljøvenlige og bæredygtige løsninger på vores produkter og daglige drift. Vi er allerede nået langt, men vi kan altid blive bedre, og det forsøger vi at blive.

Her på siden kan du se et udvalg af vores ESG-politik – eller du kan læse den samlede ESG-politik i vores katalog her

Skov set fra oven, Dansk natur, ESG Politik,

ESG-politik med udgangspunkt i verdensmålene

Vi har taget udgangspunkt i FN’s verdensmål, da vi lavede vores ESG-politik. Det er især de fire verdensmål 7: Bæredygtig energi, 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst, 12: Ansvarligt forbrug og produktion samt 15: Livet på land, vi arbejder ud fra, men også med særligt fokus på delmålene: 3.9, 5.1, 6.3, 7.2, 8.5, 8.8, 9.4, 11.6, 12.5 og 15.2.

Det er blandt andet ved hjælp af solenergi, sundhedsforsikringer, overenskomster, genbrug, fredning af dansk natur og meget mere, som vi vil fortælle om på denne side.

Vores ESG-politik begynder hos os selv

Vores engagement i grønne løsninger er kernen i vores forretning. Fra starten for over 30 år siden har vi indarbejdet miljøvenlige tiltag, som en naturlig del af vores drift. For os betyder det at være en grøn virksomhed, at vi konstant arbejder med at integrere grønne løsninger i alle aspekter af vores arbejde.

Alt forandring begynder indvendigt – også hos os. Det har ledt os til at træffe grønnere valg for vores bygninger. Vores hovedkontor har eksempelvis regnvandsopsamlere til vanding af vores planter og et stort glastag for naturlig opvarmning, suppleret med solceller til at dække vores energibehov til blandt andet elbiler og plantebelysning.

Vores scope 1 og 2 udledninger: Brændstof, affald, vand, el og energi

Brændstof:
Vi arbejder aktivt på at reducere udslippet fra vores bilpark ved at minimere antallet af kørte kilometer, indtil vi finder lav- eller nulemissionsløsninger.  Planterne må ikke få kulde om vinteren, og det kræver meget energi at varme lagerrummet op, derfor er det stadig en udfordring med elbiler mange steder i landet. Det er dog et område, hvor vi konstant søger løsninger, og vi har som sagt allerede elbiler ude at køre og flere på vej.

Derudover anvender vi ruteplanlægning for at optimere kørslen, hvilket har mindsket vores kilometer med 60-80.000 per bil i bilens levetid sammenlignet med for otte år siden. Vi fokuserer også på lokal rekruttering for at sikre effektiv dækning over hele Danmark.

Affald:
Genbrug er en kerneværdi for os, og alt returneret i god stand genanvendes – fra vækstmedier til planter og potter. Beskadigede potter bliver genanvendt ved at donere til velgørende organisationer. Derudover presser vi vores leverandører til at begrænse brugen af engangsplast og unødvendig emballage.

Energi, el og vand:
Vores scope 2 udledninger i form af energi, el og vand er meget små, takket være solceller på taget, to regnvandsbeholdere til genbrug af vand og vores 2000 m2 store glastag, som sørger for opvarmning af drivhuset.

Scope 3 udledning: CO2 neutrale gartnerier og genbrugskrukker

Vi køber kun Global GAP eller MPS certificerede planter. Det er internationale certificeringer for, at planterne er dyrket miljøvenligt og i en høj og sund kvalitet, uden brug af eksempelvis unødvendig gødning. Vi køber hovedsageligt planter i Danmark, Holland og Spanien. Cirka 35% af alle vores indkøbte planter i 2022 CO2 neutralt produceret. Det kan lade sig gøre, fordi vi samarbejder med gartnerier, der blandt andet bruger geotermisk varme til opvarmning af drivhusene.

Vores krukker er valgt ud fra at have en lang levetid, høj kvalitet og af gode genbrugte materialer. Derfor kan vi tilbyde krukker lavet af brugte bildæk som vores Sonata-serie eller væghængte krukker produceret af kartoffelstivelse, for blot at nævne et par stykker.

Derudover hjælper vi med CO2 besparende som vores kreative buketter, eller med at skabe mere biodiversitet gennem vores søsterselskab HAVIA.

Miljøvenlig planteservice

Hele vores planteservice er bygget op omkring at skabe sunde planter, som lever mange år frem. Til det er vores gartnere uddannet i korrekt og miljøvenlig brug af de produkter, vi har til planteservice. Vi bruger kun miljøvenlige produkter til plantepleje, som “Biovask” til plantevask og -rengøring, baseret på vegetabilske olier. Vi bruger også biologisk skadedyrsforebyggelse, som mariehøns mod bladlus.

planteservice, gartner Jydsk Planteservice,

Ny kunde = 10 m2 fredet dansk natur

For hver ny kunde og medarbejder, kvitterer vi med 10 m2 fredet dansk natur. Indtil videre har vi fredet 13.570 m2 af den danske natur. Under mottoet “Byd Naturen Indenfor, og beskyt den udenfor” har vi dannet et partnerskab med Den Danske Naturfond.

Indtil nu har vi fokuseret på skovbevarelsesprojekter i Kolund, Odense, og Vejle, hvor Den Danske Naturfond arbejder på at lade skovene udvikle sig frit for at fremme træernes, planternes og biodiversitetens naturlige vækst og biodiversitet.

Afspil video om Video cover,

Arbejdsmiljø, medarbejdertrivsel og socialt ansvar

Vores gartnere har et fysisk krævende arbejde, hvorfor vi har stort fokus på at implementere omfattende støtte, herunder avanceret løfteudstyr, specialværktøj, og ergonomiske hjælpemidler for at lette arbejdsbyrden. Vi sikrer også adgang til forebyggende og genoprettende sundhedsbehandlinger. Vores innovationer, som egne vandvogne og letvægtskrukker, bidrager yderligere til en lettere arbejdsdag.

Socialt tager vi ansvar gennem vores samarbejde med kommunerne, hvor vi hjælper borgere på arbejdsmarkedets kant. Dette har resulteret i anerkendelsen SammenomJOB-prisen i 2024 for vores arbejde med at hjælpe borgere i job.

Medarbejdertrivsel er en høj prioritet for os. Det glæder os derfor at se, at vores nyeste medarbejdertilfredshedsundersøgelse i 2023 var meget positiv. Vi arbejder dog hele tiden på at blive et endnu bedre sted at arbejde.

Alle vores medarbejdere er desuden dækket af sundhedsforsikring og på overenskomst.

Læs mere om vores ESG-politik

Ovenstående er kun et udpluk af vores ESG-politik. Du kan finde vores seneste ESG-politik her https://katalog.jydsk-planteservice.dk/miljoepolitik/ , hvor vi også fortæller mere om vores planer for fremtiden, DGNB-certificeringer, genbrugsplanter og -krukker samt meget mere.

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Skovvej, Miljø, Dronefoto,