Luftfugtigheds betydning for planters trivsel

Akustik, Strelitzia,
Planter og akustik på kontoret
12. august 2019
Fjordenhus, vejle,
Fjordenhus: Ekstraordinært, enestående og organisk
21. august 2019

Planter og luftfugtighed

Vidste du, at en af de vigtigste faktorer for, at dine planter trives, er, at du har god luftfugtighed? Og vidste du, at det ikke kun er vigtigt for planterne, men også for dit eget helbred? Vi gør dig lidt klogere på, hvad luftfugtighed betyder for dig og dine planter.

Planter kan være svære at holde i live – og endnu svære at få til at gro helt optimalt. Det er der mange grunde til. De skal have optimalt lys, vand og gødning, men selv når alt det, er på plads, er der endnu en faktor, som er vigtig: Luftfugtighed

Planteservice på Fyn, Fyns Planteservice, Hængende planter, luftfugtighed,

Lav luftfugtighed skaber større fordampning

Hvis et lokale har for lav luftfugtighed, så vil planterne tage skade. Det skyldes, at planterne ved lav luftfugtighed oplever et større vandtab ved fordampning. Det kan også ske selvom planten ellers er fint forsynet med vand ved rødderne.  

Planter har det generelt bedst med en høj luftfugtighed – gerne op mod 60-70%. Men for mennesker bør luftfugtigheden ligge på mellem 30-60%.

Copenhagen Towers

Luftfugtigheden er også vigtig for mennesker

Dårlig luftfugtighed kan også have store konsekvenser for mennesker. Hvis luften er tør og luftfugtigheden dermed lav, så bliver vores slimhinder udtørret. Det vil resultere i træthed og ubehag – specielt hvis man arbejder meget ved en computer, som mange i dag gør på de moderne kontorer. Er luften så samtidig dårlig på grund af støv og kemikalier, så kan de problemer blive endnu større. Derfor anbefaler vi også altid luftrensende planter – læs mere om luftrensende planter her. 

Derudover er der også flere undersøgelser der har dokumenteret, at luftbårne vira, så som influenza, er større risiko for at bliver overført ved en lav luftfugtighed. Derfor er det vigtigt at holde øje med luftfugtigheden i virksomheder, derhjemme og generelt, hvis man vil reducere sygefraværet. 

Mos viser luftfugtigheden

Hvis du løbende vil følge med i, hvordan din luftfugtighed er, så kan mos faktisk være en løsning. Vores mos fra Natural Greenwalls er naturligt blødt, når luftfugtigheden er god, mens den vil hærde sig når luftfugtigheden er under 35 procent. Den bløde struktur bliver automatisk genskabt, når luftfugtigheden igen er over 35 procent. På den måde kan du nemt se, om luftfugtigheden er, som den skal være. Vil du læse mere om vores mosvægge, så kan du gøre det her. 

Har du problemer med luftfugtigheden på din arbejdsplads? Så kontakt os gerne, så kan du få en uforpligtende snak med en af vores planteeksperter, som kan fortælle dig meget mere. 

Mosvæg, Ficus lyratam kantine, Ejner Hessel,

Andre produkter som kan hjælpe med luftfugtigheden

Vandkugler og vandvægge

Klik på billedet herunder og læs mere

Luftfugtighed, indeklima, Kontor, vandkugle, vandvæg, vandkunst,
Har du problemer med luftfugtighed?

Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig

  • Træffer vi dig ikke på telefonen, sender vi en mail.
  • Vi forbereder os, inden vi ringer til dig.