Luftfugtighed: Vandvæg gav Skanderborg Kommune bedre indeklima

Planter, planteløsning,
VitaPark: Et fællesskab hvor inspiration er i højsædet
8. maj 2019
Ficus Carica,
Planter og lys
12. august 2019

Luftfugtighed: Vandvæg gav Skanderborg Kommune bedre indeklima

Luftfugtighed: Et dårligt indeklima er til ulempe for både personale og planter. Det oplevede de dagligt hos Skanderborg Kommune, og derfor kontaktede de os. En måler af luftfugtighed blev installeret, og før og efter målinger viser, at indeklimaet er blevet markant bedre efter de installerede en vandvæg!

Hos Skanderborg Kommune har vi formået at øge luftfugtigheden markant. De havde et stort lokale på omkring 250m2, hvor indeklimaet var så dårligt, at det var til ulempe for både personale og planter. De kontaktede derfor os, og vi foreslog vores vandvæg og vandkugle – og allerede samme dag, de blev installeret, var der en mærkbar forskel på luftfugtigheden!

Luftfugtighed, indeklima, Kontor, vandkugle, vandvæg

Vandvæg forøgede luftfugtighed med 200%

Skanderborg Kommune valgte selv at få installeret et “plug n’ play” fra IC-meter installeret, som måler og analyser indeklimaet på arbejdspladsen. Dermed kunne de se, hvor dårligt indeklimaet var inden og efter. Vi startede med at installere 1stk. vandkugle og 1stk. vandvæg, og det havde en markant effekt!

Sammenligner man februar 2018 med februar 2019, så vil man se, at luftfugtigheden er gået fra 20,5% til 40,4%. En stigning på næsten 200% takket være vores vandvæg og vandkugle.

I alt har deres luftfugtighed udviklet sig således:

(Vandvæg og vandkugle blev installeret i marts 2018, hvorefter man fra dag 1 kan se en markant effekt på luftfugtighed.)

Skanderborg Kommune besluttede derfor hurtigt at købe flere vandkugler og vandvægge.

Vandkugler forbedrer luftfugtighed

Hvorfor virker en vandvæg på luftfugtighed?

En vandvæg gør en mærkbar forskel fra dag 1. Vand medvirker til at nedbringe mængden af usunde stoffer fra eksempelvis elektrisk udstyr, men reducerer også mængden af husstøv. Begge dele kan være til stor gene for allergikere. Desuden er vand også med til at virke støjabsorberende.

En vandvæg er desuden med til at tilbringe fugt til luftfugten, hvilket hæver luftfugtighed. Anbefalingen lyder, at luftfugtighed om sommeren bør ligge omkring 50 procent, og om vinteren omkring 40 procent. Hvis luftfugtighed er markant over eller under dette niveau, so udsætter du dit immunforsvar og helbred for en reel fare, og det nedsætter arbejdsprodutiviteten. Derfor er en forbedret luftfugtighed en god investering.

Derudover tilføjer vandvægge, vandkugler og vandkunst også et behageligt lydtapet, som både fungerer afstressende og beroligende.

Ønsker du at læse mere om luftfugtighed og om vores vandvægge og vandkugler? Så besøg vores side her

Måske en plantevæg også kunne være interessant? Vi bruger det danske system Natural Greenwalls

Luftfugtighed, indeklima, Kontor, vandkugle, vandvæg
vandvægge, vandkugle,
Vil du vide mere om mulighederne
med vandvægge?
Udfyld formularen herunder så kontakter jeg
-eller én af mine kolleger dig hurtigst muligt.
  • Træffer vi dig ikke på telefonen, sender vi en mail.
  • Den lokale medarbejder vil kontakte dig
  • Vi forbereder os, inden vi ringer til dig.
Mette Offersen
Konsulent, Midtjylland