Vulkaponic
- det bedste vækstmedie

GRØN VIDEN

Vækstmedie til planter

Vækstmedie til indendørs planter

Hos Jydsk Planteservice er planter det, vi brænder for. Det er det første, vi ser, når vi møder på arbejde. Vi er omringet af dem hele dagen – og inden vi tager hjem, ser vi endnu flere planter. Vi kender alle tegn, planterne viser – og vores planter har aldrig haft det bedre, siden vi skiftede vækstmedie til Vulkaponic.

Hvad er et vækstmedie, og hvorfor er Vulkaponic det bedste?

Kravet til et vækstmedie er, at det kan fastholde rødderne fra planterne og forankre optimalt med ilt, samtidig med at det optager og frigiver vand og næringsstoffer. Vulkaponic lever fuldt op til dette og har masser af andre fordele.Vulkaponic er et rent mineral substrat, som består af 2 vulkanske stenarter, der er sammenblandet specielt til at blive et vækstmedie. Det består af en blanding af 75 % pimpsten og 25 % zeolit.Hos Jydsk Planteservice har vi selv brugt Vulkaponic siden 2004 hos vores 4.500 faste kunder, og vi har i den periode lavet omfattende undersøgelser af produktet.

Zeolit

Zeolit har en kantet form, som giver et mere fast medie i forhold til pimpsten, der er mere runde i formen. Zeolit og den kantede form er godt, fordi stenene ikke ruller rundt, når der hældes vand på. Zeolit er også især godt for rodnettet. Det har en faststruktur med et poresystem og hulrum, som giver evne til at optage og frigive ioner. Zeolit er græsk og betyder ”kogesten”. De dannes, når vulkansk klippe og askelag reagerer med basisk grundvand. Zeolitterne i vores Vulkaponic kommer fra vulkaner i Østeuropa.

Pimpsten

Pimpsten kan flyde, fordi det vejer mindre end vand. Det har en rund form og har derfor et godt sammenspil med zeolit, som er mere kantede. Pimpsten i Vulkaponic kommer fra Eifel, en region i Sydvesttyskland, og det stammer fra et vulkanudbrud fra cirka år 1100 før kristu fødsel. Pimpsten dannes af den flydende magma i starten af et vulkanudbrud.

Kaktus med vulkaponic til kontoret?

Fordele ved Vulkaponic

Vulkaponic har mange fordele som vækstmedie, men herunder følger de største:

Plantning af planter i Vulkaponic

1   Vulkaponic skal altid tilplantes i bunden, så effekten med den naturlige vandressource kommer til sit fulde potentiale

2   Rusk op i dit rodnet, specielt ved planter med lerklump for at vækstmediet arbejder sammen med jordklumpen

Gødning og næring med Vulkaponic

Vulkaponic gemmer og frigør vand og næringsstoffer. Det er nemmere for en gartner at styre og kontrollere plantens næringsforsyning i et inaktivt dyrkningsubstrat som Vulkaponic. Til gengæld er det vigtigt, at man ofte husker at tilføre næring ved vanding.Vi gøder planterne med vandingsvandet med en sammensætning alt efter plantetype.

Vulkaponic produkter på markedet

Vulkaponic fås i kornstørrelser 3-5mm., 3-8mm. og 8-16 mm.Det kan skaffes i 1000L, 1500L og 3-5mm kornet i 25kg sække. Virksomheder kan købe det hos GrowDesignHos Jydsk Planteservice bruger vi 3-8 mm., da vores oplevelse er, at mindre kornstørrelser vil være for sammenpresset og binde vandet hårdere og for tungt at arbejde med.Vulkastrate har samme funktionalitet og egenskaber som Vulkaponic, men er tungere. Det gør det særligt velegnet til udendørsbeplantninger, eksempelvis terrasser, balkoner eller steder med meget blæst.

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Vulkaponic i potter,