PLANTER TIL
FARS DAG

GRØN VIDEN

Fars dag ideér

Fars dags gave: Chiliplante eller humleplante

Far skal selvfølgelig fejres! Den 5. juni er det fars dag, og hvis du mangler en gave, har vi den perfekte idé. Lad ham bevise, at han er den største, stærkeste og bedste i byen – giv ham en chili- eller humleplante, så han kan dyrke sin egen chili eller øl. Den perfekte fars dags gave
Din far er stærkere og bedre end alle andre fædre – og derfor skal han selvfølgelig også fejres. Fars dag er den 5. juni, og det er den perfekte anledning til at vise, at vi holder af fædrene i vores liv. Hvilken bedre måde kan din far bevise, at han faktisk er den bedste i byen, end ved at give ham en chili- eller humleplante, som han kan sørge for bliver stærkere og bedre end alle andre.

Her får du lidt hjælp til at vælge den rigtige fars dags gave:

Chili – hvor stærk skal den være?

Der er flere tusind forskellige chilisorter at vælge mellem, og de forskellige sorter har der været arbejdet med i mange tusind år. Derfor kan det være lidt af en videnskab at finde den helt rigtige til fars dag. Styrken for hvor stærk chilien er, måles i Scoville, og skalaen er fra 0, som er rød peber, til 16.000.000, som er ren capsaicin.De mest populære chili sorter er: Jalapeno (styrke 2500-8000 Scoville), Cayenne (30.000-50.000 Scoville), Locoto (20.000-100.000 Scoville), Habanero (200.000-300.000 Scoville), Fatali (350.000 Scoville) og Naga Jolokia (300.000-1.000.000 Scoville).Så hvor stærk er din far?

Humle – første ingrediens i egen øl

En anden mulighed er at give ham en humleplante. Der er langt fra at eje en humleplante til rent faktisk at brygge øl, men hvis din far har en drøm om at kalde sig ølmager, så er en humleplante en god udfordring at begynde med.Humle, eller Humulus Lupulus, er en af de vigtigste ingredienser i øl. Det er plantens humleblomster, også kendt som humlekopperne, som skal bruges for at sikre den bedste aroma. Humle er dog svær at passe i Danmark, men med den rette kærlighed og viljestyrke kan det lade sig gøre – og hvis der er noget, der passer på vores fædre så er det kærlighed og viljestyrke.Derfor er det en god gave til fars dag.

Husk en fars dags gave den 5. juni

Husk fædrene i dit liv på fars dag den 5. juni. Vi håber, at de alle bliver fejret, som de fortjener. Vi har også skrevet lidt om planter til Mors dag, det kan du læse her

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Nærbillede af Capsicum,