Ferietips til planter
Læs vores tips

GRØN VIDEN

Plantetips til ferien

Planter i ferien

Skal du være hjemmefra i længere tid over sommeren? Så husk dine planter! Mange må ud og købe nye planter, når de kommer hjem fra ferie, men det har vi heldigvis råd for! Her får du ferietips til planter

Er du en af de heldige, der får lov at have ferie og være hjemmefra i nogle uger? Dejligt for dig – men øv for dine planter! For mens du nyder ferien, så står dine planter helt alene derhjemme og mangler dig. De står måske og tørster, og ser grimme og træls ud, når du kommer hjem fra din forhåbentlige dejlige ferie. Så må du ud og købe nye planter igen – men det er der heldigvis råd for! Vi har nemlig lavet en lille guide, som vi kalder ferietips til planter.

Ferietips til planter

1.

Beskær dine planter inden ferien, da stor bladfylde/overflade giver større fordampning.

Vores første ferietips til planter er, at du skal beskære dine planter, inden du tager på ferie. Årsagen, til at mange planter tørster, mens vi er på ferie, er, at planterne har en større fordampning jo større bladfylden er. Så husk at beskære dine planter er vores første ferietips til planter.

2.

Påfør jordoverfladen dækmateriale, (som pyntebark) for at minimere unødig fordampning.

En anden måde af undgå unødig fordampning er ved at påføre jordoverfladen noget dækmateriale. Det kan eksempelvis være med pyntebark. På den måde minimerer du unødig fordampning for planten.

3.

Træk gardinerne for, eller placer meget udsatte planter mere skyggefuldt.

Vær opmærksom på, at politiet formentlig vil være uenig i, at dette er en god idé, fordi det potentielt kan øge risikoen for indbrud. Men det ville nu en gang være det bedste for dine planter, hvis de ikke står direkte i solen og koger. Derfor er det et af de vigtigste ferietips til planter.

Planter med tynde blade tørrer generelt hurtigere ud end eksempelvis sukkulenter og lignende. Vær derfor især opmærksom på, hvilken slags plante du har.

4.

Aftal vanding med naboen, eventuelt midt i ferieperioden

Du kan som udgangspunkt ikke vande forud. Derfor vil det bedste råd naturligvis være at fortælle din nabo, at du rejser ud, og spørge om vedkommende vil vande dine planter i mens. Så kan du jo altid betale tilbage med en lignende tjeneste en anden gang.

Soveværelse miljø med planter,

Ferietips til planter: Husk, de er levende

Du skal huske, at dine planter er levende, og ligesom alt levende skal have gode betingelser for at overleve. Derfor skal du altså ikke regne med, at du bare kan rejse ud uden at tænke på dine planter og forvente, at de står pænt og venter, når du kommer hjem. Vi håber, at vores ferietips til planter hjælper dine planter til at overleve!

PS! Selvom du holder ferie, gør skadedyrene det ikke. Læs mere om, hvordan du undgår skadedyr her.

Showroom med planter i oval grå krukker,

Skal vi hjælpe din virksomhed med den rette behandling af jeres planter?

Udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Grå potte med store Rhipsalis på reol,