Luftrensende planter

Monstera, bloggerplante, mormorplanter,
Monstera
24. februar 2020

Luftrensende planter til kontoret | Planter der er gode for indeklimaet

Ikon,

De mest luftrensende planter har vi samlet i denne artikel, og vi har delt det ind i en liste med de 15 bedste luftrensende planter. Gennem mere end 25 års erfaring med luftrensende planter hos virksomheder og erhverv, så har vi set og prøvet lidt forskelligt. Her er vores foretrukne planter, der renser luften.

Planter har både fordele for det psykiske og fysiske helbred. Det psykiske fordi det gør os glade og afslappede at være blandt natur, og det fysiske fordi planter er med til at rense luften og minimere støj. Planter kan faktisk være med til at nedbringe antallet af sygedage. Derfor synes vi, at alle skal have planter til kontoret. Herunder har vi samlet en liste med de 15 luftrensende planter, som vi anbefaler allermest:

Hvilke planter renser luften bedst? – top 15 – danske og latinske navne

Ikon,
Spathiphyllum, fredslilje,

1. Fredsliljen
(Spathiphyllum ’Mauna Loa’)

Sansevieria, Svigermors skarpe tunge,

2. Svigermors skarpe tunge
(Sansevieria trifasciata ’Laurentii’)

Luftrensende plante Marginata,

3. Dragetræ
(Dracaena marginata)

Hedera, luftrensende planter

4. Vedbend/Efeu
(Hedera helix)

Luftrensende plante Dracaena,

5. Dracaena palme
(Dracaena fragrans)

Luftrensende plante Phoenix,

6. Miniaturedadelpalme
(Phoenix robelenii)

Luftrensende planter, rhapis

7. Buskpalme
(Rhapis excelsa)

Luftrensende plante Liriope,

8. Græstørvlilje
(Liriope spicata)

Luftrensende plante Anthurium,

9. Flamingoblomst
(Anthurium andraeanum)

Luftrensende plante Epipremnum,

10. Guldranke
(Epipremnum aureum)

Luftrensende plante Ficus,

11. Birkefigen/Stuebirk
(Ficus benjamina)

Luftrensende planter, bjergpalme,

12. Bjergpalme
(Chamaedorea seifrizii)

Luftrensende plante, Aglaonema,

13. Sømandstrøst
(Aglaonema crete)

Luftrensende plante Chlorophytum,

14. Væddeløber
(Chlorophytum comosum)

Luftrensende plante Bregne,

15. Bostonbregne
(Nephrolepis exaltata)

Se  hele vores sortiment
af kontorplanter

Naturlig luftrenser

Ikon,

Listen er lavet med udgangspunkt i vores over 25 års erfaring med luftrensende planter på kontorer og i virksomheder. Men listen læner sig også op ad en undersøgelse, som NASA har lavet. NASA ville undersøge, hvilke planter astronauterne skulle have med ud på rumstationen for at kunne rense luften. Den undersøgelse har siden været brugt vidt og bredt, og den kan også direkte overføres til luftrensende planter på kontoerne.

Hvorfor renser planter luften?

Ikon,

Planter er levende. De ”spiser” sollys, CO2, vand og næringssalte, og til gengæld udskiller de glukose og ilt. Den proces kaldes fotosyntese, og den er vital for både planters trivsel og overlevelse – og alt andet naturlig liv på jorden.

Alle planter skaber fotosyntese, og optager altså CO2 og omdanner det til ilt. Men en række planter absorberer faktisk også andre usunde partikler i luften, bedre kendt som flygtige organiske forbindelser (VoC). Det er især benzen (fra benzin, olie, maling, plast, gummi, mm), formaldehyd (fra lim, naturgas, cigaretrøg, mm), trichlorethylen (fra trykfarver, maling, mm) carbonmonoxid (fra gasblus, pejse, mm) og Nitrogendioxid (brændeovne, gas, mm)

Forskellige planter absorberer forskellige partikler. En fredslilje er én af de planter, der faktisk renser for alle partiklerne, ligesom en Buskpalme også gør det. Andre luftrensende planter på ovenstående liste renser for to eller flere af partiklerne. De fleste kontorer er dog især påvirket af benzen.

Vil du vide mere om luftrensende planter?

Ikon,

Hvis du ønsker at læse mere om, hvorfor vi anbefaler, at alle skal have planter på kontoret, så kan du gøre det her. https://jydsk-planteservice.dk/planter-paa-kontoret/

Det er også muligt at få plantevægge med planter, der renser luften. Vi bruger det danske system Natural Greenwalls, som er bæredygtige plantevægge til erhverv med et minimalt vandforbrug.

Vi har indretningskonsulenter i hele landet, som meget gerne hjælper dig med at finde den helt rette løsning til din virksomhed. Så kontakt os gerne, så kan vi tage en uforpligtende snak om jeres behov.

Udfyld formularen herunder så kontakter vi dig
-hurtigst muligt.
  • Træffer vi dig ikke på telefonen, sender vi en mail.
  • Den lokale medarbejder vil kontakte dig
  • Vi forbereder os, inden vi ringer til dig.