Oliventræ
– Hvordan skal det passes?

GRØN VIDEN

Oliventræet

Oliventræ: Tag sydlandsstemningen med hjem

Uhmmm! Oliven… Kolde drinks… Sommer… Sol… Varme! Der er få træer og planter, der kan sprede ligeså meget sydlandsstemning som det populære oliventræ. Nu er det heldigvis snart sæson igen, og derfor har vi lavet en komplet guide til dig

Hvad er der med oliventræer, som gør, at de altid har været så populære? Er det den fantastiske sydlandske stemning, træet giver os? Vi drømmer os ned til syden, til den dejlige varme, de smukke olivenlunde, hvor de ofte overvældende oliventræer får os til at falde i svime. Uanset hvor du drømmer dig hen, så er én ting helt sikkert: Et oliventræ er noget helt særligt.

 

PSSST: Du kan også få oliventræ til din virksomhed eller kontor – læs mere her

Er du den lykkelige ejer af et oliventræ?

Et oliventræ plantet i en smuk potte på terrassen er med til at skabe en rigtig hyggelig atmosfære. Du kan nyde oliventræet ude fra cirka maj til september/oktober. Resten af året opbevares træet bedst i et udhus eller lignende med gode lysforhold – dog ikke med temperatur langt under frysepunktet.

Oliventræ i hvid firkantet krukke,

Gode tips til dit oliventræ - pasning af oliventræ

Her har vi samlet en række tips og tricks til pasning af oliventræ. Oliventræ pasning er nemlig ikke helt nemt, og det er vigtigt at gøre det rigtigt fra start. Det gælder uanset, om det er pasning af oliventræ udendørs eller indendørs.

Det er et flot træ, som kræver den helt rigtig oliventræ pasning. Derfor håber vi, at I vil følge vores tips og tricks til pasning af oliventræ. Har du brug for hjælp til pasning? – så læs mere her om pasning af planter

Videocover,
Afspil video

Historien om oliventræ

Oliventræer er nogle af de ældst dyrkede træer i verden. Oliventræet er sandsynligvis den første plante, som er blevet kultiveret og udbredt blandt befolkningerne i Middelhavsområdet. Man kan spore oliventræet 8000 år tilbage, hvor man indsamlede oliven fra vilde olivenplanter og pressede dem.

Oliventræet spredte sig stille og roligt rundt i Middelhavsområdet med handelsruten, og det blev efterhånden udbredt til alle de breddegrader, det kunne lade sig gøre. Derfor blev der også for 4000 år siden nedskrevet regler om brug og handel med olivenolie. Oliventræets blade er desuden siden oldtiden blevet brugt til at rense sår med.

I dag kan man stadig finde oliventræer i Grækenland, som er mellem 2000 og 2500 år gamle – og de bærer stadig oliven!

Derudover er der et hav af spændende fakta om oliventræer:

Oliventræ

Vil du have planter på kontoret?

Den rigtige krukke til oliventræet

Vi kan også hjælpe med at finde – den helt rigtige krukke til dine kontorplanter!
Har du brug for hjælp med planter og lys?

Så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

 

Picture of Ulrik Kyed

Ulrik Kyed

Ekspert i biologisk bekæmpelse og planteservice

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Nærbillede af oliven blade og frugter,