Her er planter
du ser sydpå

GRØN VIDEN

Middelhavsplanter

Middelhavsplanter

Farvel til bøgeblade og goddag til eksotiske planter. Det er, hvad der er på programmet for rigtig mange danskere i sommerferien, når de rejser sydpå. Vi har lavet en lille plante-guide, du kan tage med. Her er de planter du ser sydpå.

Selvom den danske sommer indtil nu har været fantastisk, så er der snart mange, der rejser sydpå. Det betyder farvel til bøgeblade og goddag til eksotiske planter. Men ikke alle ved, hvilke planter du ser sydpå, og derfor har vi lavet en lille guide, hvor du kan blive klogere på sydens mange smukke planter og træer.

Oliven / Olea

Du ved, at du er rejst sydpå, når du ser de mange smukke oliventræer. Den hyggelige og eksotiske stemning spreder sig med det samme og giver lyst til at slå benene op med et koldt glas. Men vidste du, at oliventæer er blandt de ældst dyrkede træer i hele verden med spor 8000 år tilbage? I Grækenland kan du sågar finde oliventræer, der er mellem 2000-2500 år gamle – og de bærer ovenikøbet stadig oliven!Vil du vide mere om historien bag oliventræer, og hvordan du passer et oliventræ hjemme i Danmark? Så kan du gøre det her:

Citrustræer

Citrustræer er næsten indbegrebet af syden. Men faktisk stammer citrustræer fra Kina og kan spores helt tilbage til 2.000 år f.Kr. Det var faktisk først i år 300 f.kr. i forbindelse med Alexander den Stores felttog, at citrusplanterne kom til Middelhavsområdet. Senere igen er træerne taget med til Amerika af spanierne i slutningen af 1400 tallet. Det er altså noget af en rejse, citrustræerne har været på, inden de ender sydpå til din fornøjelse. Måske den af alle planter du ser sydpå, du vil se allermest

Agave

Oprindeligt kunne man kun se denne plante på Caribien, Mexico og Mellemamerika, men på grund af de mange muligheder er planten også meget populær i middelhavslandene i dag. Det er naturligvis Agave, vi snakker om. Navnet agave kommer fra det græske ord agavos, som betyder beundringsværdig. I Amerika bliver blomsterne bestøvet af flagermus, mens de omkring Middelhavet bliver besøgt af bier og gråspurve.I Danmark er det også en populær og eksotisk plante, og altså ikke kun en planter du ser sydpå

Daddelpalmer

Går turen til Kreta, Tyrkiet eller de kanariske øer er du heldig at opleve de meget eksotiske Daddelpalmer. Faktisk er daddelpalmen fra Arabien og det nordlige Afrika, hvor den i over 4000 år har været et vigtigt fødeemne på grund af de lækre frugter. I dag får vi også lov at nyde dem hjemme i Danmark, men som regel efter de er blevet eksporteret tørrede og sukkerkonserverede.Arkæologiske fund har vist, at daddelpalmen i over tusinder af år er blevet håndbestøvet af mennesker, og det er dermed det allertidligste vidnesbyrd af menneskers forståelse af planternes formering. Det er en af de smukkeste planter du ser sydpå.

Ficus Elastica / Gummitræ

Ficus Elastica – bedre kendt som gummitræ på grund af sine gummiagtige blade – er en meget populær trend i danske hjem. Men faktisk er deres naturlige habitat Amazonas og Asien, hvor temperaturen og klimaet er lidt anderledes. I Asien kan du finde gummitræer i ti meters højde, en lidt anden højde end kendt fra de danske stuer.Det er en utrolig flot, eksotisk plante, og når du rejser sydpå er det endnu en plante, som giver en helt særlig stemning.

Hibiscus / Hawaiblomst

Går turen til Hawaii, Sydkorea eller Malaysia, så er vi misundelige. Ikke kun, fordi det er fantastiske steder, men fordi du får lov at opleve deres nationalblomst: Hibiscus. Hibiscusplanten er med sine store farvestrålende blomster helt fantastisk. Der findes mere end 200 sorter, og den kan derfor opleves både som buske, træer og stauder.Herhjemme kender vi bedst Hawaiiblomster og den Syriske Rose, som findes i rigtige mange danske hjem og haver. Det er måske den smukkeste af alle de planter du ser sydpå.

God ferie fra alle os hos Jydsk Planteservice

Uanset hvor turen går hen sydpå, så er vi allerede misundelige over alle de flotte planter du ser sydpå. Vi ønsker jer rigtig god ferie!

Skal du have eksotiske planter på kontoret?

Udfyld formularen herunder så kontakter vi dig hurtigst muligt.

-eller læs mere om planter til kontoret her

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Citrus frugter,