Bucida Buceras
Sort oliven

GRØN VIDEN

Store indendørs træer

Bucida Buceras: Alt du skal vide

Bucida Buceras (Sort Oliven) er et af de mest populære træer til indendørs indretning. Derfor har vi samlet alt den viden, vi har, om det smukke træ med de mange blade.

Vi forstår udmærket godt, hvordan Bucida Buceras de seneste år er blevet et af de mest attraktive indendørs træer. Træet har et flot, tæt løv og spreder en krone, der bliver mere oval og endnu flottere med alderen. Det er et fantastisk træ, som passer til mange forskellige lokaler, receptioner, kantiner og hvor der ellers er lidt højt til loftet.
Bucida Buceras, eller ”Sort Oliven Træ”, som det også kaldes, kan dog være en udfordring at passe, og du skal især være opmærksom på Bucida lysforhold. Derfor har vi lavet en lille guide.

Hvor meget vand skal Bucida Buceras have?

Kort sagt: meget. Bucida Buceras er et af de mere lys- og vandkrævende træer, vi har i vores sortiment. Træets naturlige miljø er langs kysterne, og det er derfor vant til meget og saltholdig vand. Det kræver meget af det vækstmedie, som træet står i. Det skal være et veldrænet vækstmedie, og blandt andet derfor anbefaler vi vulkaponic. Vores erfaring siger, at vulkaponic er det bedste vækstmedie på markedet – og det er især godt til dette smukke indendørs træ.

Store Bucida i bede,

Hvordan skal Bucida Buceras passes?

Et Bucida Buceras træ trives bedst ved høje temperatur omkring 24 til 28 grader, men mindre kan også sagtens gøre det. De må bare ikke få kulde.

Træet skal gerne have meget sol. Vi anbefaler, at det står i fuld sol eller delvis skygge.

Det er nødvendigt at holde træet nede i toppen, for at den ikke smider bladene længere nede og inde ved stammen. Et Bucida indendørs træ skal derfor klippes mindst én gang om året. Dette er også for at undgå, at det fælder for meget. Bucidatræets nyvækst lægger sig typisk som en paraply over ældre blade, hvilket kan være en udfordring og noget, man skal være opmærksom på. Beskæringen er bedst at foretage i vækstperioden og inden de mørkere måneder kommer. Har du en Bucida som du ønsker af få passet! – så læs mere om planservice her

Stor Bucida i kontor miljø,

Hvor stammer Bucida Buceras fra?

Bucida Buceras stammer angiveligt fra Vest Indien, men har siden bredt sig til blandt andet Californien, Florida, Colombia, Venezuela, Panama og Mexico. Fællesnævneren er, at det gror varmt og tæt på kysterne. Det er dog ikke en hindring for, at det kan fungere rigtigt godt og flot indenfor i Danmark.

Et Bucida Buceras er et stedsegrønt træ, som er langsomt voksende. Det bliver normalt 12-15 meter i det rette element, men der er også fundet træer på omkring 33 meter. Et bucidatræ tager cirka 30 år om at blive fem meter højt.

Sort oliven i kontorbygning,

Det vidste du ikke om Bucida Buceras:

Mere inspiration

Vil du se flere flotte billeder til inspiration? Så besøg vores inspirationsside

Leder du efter den rette krukke til dit Bucida Buceras træ? Så vi også hjælpe dig – kig evt. i vores krukkekatalog

Du finder hele vores plantekatalog her

Vil du høre mere om Bucida?

Udfyld formularen herunder så kontakter vi dig -hurtigst muligt.

Picture of Ulrik Kyed

Ulrik Kyed

Ekspert i biologisk bekæmpelse og planteservice

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Bucida buceras blade,