Godt arbejdsmiljø: Gør 1 krone til 2 kroner

Frisk luft, vandvæg, scandens, planter renser luften
Få frisk luft i lungerne med disse planter
16. august 2018

Godt arbejdsmiljø = God forretning

Et godt arbejdsmiljø er ikke bare noget, du gør for dine medarbejdere – det er noget, du gør for din virksomhed. Én krone investeret i arbejdsmiljø giver 2,2 kroner tilbage.

Planter til kontoret lyder måske som en luksusgode for mange virksomheder, men det er en helt forkert måde at se det på. Det skal i stedet ses som en investering i virksomheden ved at forbedre arbejdsmiljøet. For investeringer i godt arbejdsmiljø giver pengene 2,2 gange igen. Det viser en undersøgelse, som Dansk Industri har kigget nærmere på.

Men hvad synes du, hører til i et godt arbejdsmiljø? Svarene er mange og forskellige: Gode ledere, stor frihed, faste rammer, kunne være nogle af tingene, folk nævner. Men især én ting går igen på alles lister over, hvad der skaber et godt arbejdsmiljø: et godt indeklima. Heldigvis er der én nem måde, hvorpå jeres indeklima kan blive bedre: med planter.

Færre sygedage, større produktivitet og mere kreativitet. Fordelene er mange

Godt indeklima giver godt arbejdsmiljø

Planter giver et godt arbejdsmiljø af flere årsager. Først er der de fordele, som kommer fordi planter påvirker indeklimaet ved at øge luftfugtigheden og rense luften. Disse fordele kan du også aflæse direkte i dit budget. Det er blandt andet:

  • Færre sygedage
  • Større produktivitet
  • Mere kreativitet

De fordele gør, at du sparer udgifter til vikarer, mens det gør, at dine medarbejdere arbejder bedre. Undersøgelse viser faktisk, at medarbejdere med naturlige elementer i deres kontorer reporterer om 15% bedre trivsel, de er 6% mere produktive og 15% mere kreative. De tal hænger også sammen med, at planter har fordele, som du direkte kan aflæse på dine medarbejdere, som eksempelvis:

  • Bedre trivsel
  • Positive pauser
  • Bedre akustik
  • Godt samtaleemne

Alle fordelene kombineret gør, at planter er en rigtig god investering, som kommer tilbage til virksomheden i kroner og øre.

Godt arbejdsmiljø:
Fasthold de bedste medarbejdere – og tiltræk nye

Et godt arbejdsmiljø er også udslagsgivent, når medarbejdere bliver spurgt, hvad det er, som gør, at de er tilfredse med deres job. Derfor er det en vigtig investering, hvis du vil være sikker på at fastholde og tiltrække de rigtige medarbejdere. Det skal være rart at gå på arbejde, og det kan planter være med til at sikre, at det er.

Vil du læse mere om godt arbejdsmiljø
- så følg disse links og bliv klogere:

Klik på billedet herunder for at se flere

Vil du vide mere eller have et tilbud på godt arbejdsmiljø? Så udfyld formularen herunder

  • Træffer vi dig ikke på telefonen, sender vi en mail.
  • Den lokale medarbejder vil kontakte dig
  • Vi forbereder os, inden vi ringer til dig.