Alt om kaktus – tips, tricks, guide og historier

Planter i ferien, Tips til planter,
Ferietips til planter | Guide
22. juni 2018
Grønne planter, frisk luft
Jydsk Planteservice er årets leverandør til den offentlige sektor
17. juli 2018

Tips til kaktusser

Kaktus har længe været en af de hotteste trends – og med god grund! Den har masser af personlighed, karakter og passer perfekt til minimalistiske kontorer. Vi har samlet en lille guide til dig, der elsker kaktusser

Kan du heller ikke få nok af kaktus? Så har du det ligesom os! Vi oplever en stor efterspørgsel efter de smukke planter hos både store og små virksomheder, kontorfællesskaber og organisationer. På denne side finder du små tips og tricks, guides og historier om vores nye yndlingsplante: Kaktussen.

PSSSSSST: Hvad med en kaktus til din virksomhed eller dit kontor – læs mere her

Kaktus i flere farver

Vidste du, at kaktus kan fås med blomster i flere farver?

Hvor har vi indrettet med kaktus?

Kaktus er en populær plante, når det kommer til indretning. Mange virksomheder vil gerne have minimalistisk indretning eller rå new yorker stil, og her passer kaktusser perfekt ind. Det var blandt andet det ønske House of Code kom til os med. Resultatet blev ret godt, hvis vi selv skal sige det. Du kan se deres flotte indretning her.

Hvordan passer du en kaktus?

Udover at kaktusser er flotte, rå og har masser af karakter og personlighed – så er der også mange, der vælger at få en kaktus, fordi de tror, den er nem at passe. Det er også sandt, men der er alligevel et men. For som med alle andre planter, så har kaktusser også godt af lidt kærlighed indimellem. Derfor får du her en guide til, hvordan du passer din kaktus

 • Omplantning er vigtigt – men sjældent. Huskereglen lyder, at hvis du har en lille kaktus, så skal den omplantes hver 2. eller 3. år, og en stor kaktus skal omplantes hver 3. eller 4. år. Men pas på fingrene!
 • Skal du flytte eller omplante din kaktus, så kan det være en god idé at passe godt på. Brug en stor vaskeklud til at flytte de store kaktusser og spisepinde til de små.
 • Husk vanding! Om sommeren skal kaktusser vandes regelmæssigt. Hvis du er i tvivl, om det er tid til, at den skal vandes, kan du stikke en blyant i jorden. Hvis jorden sidder fast på blyanten, skal den ikke vandes endnu. Sidder der ikke jord fast, er det ved at være tid.
 • Om vinteren vil kaktusser gerne stå køligt og vandes minimalt. Om sommeren skal den vandes lidt oftere, og så kan du være heldig, at din kaktus blomstrer.
 • En kaktus har ikke godt af at stå udenfor om vinteren.

Historien om kaktus:

Der findes over 100 forskellige kaktus slægter. Dertil kommer, at nogle slægter har flere hundrede arter under sig, som eksempelvis de populære Opuntia- og Mammillaria slægter. Det er med andre ord noget af en ørkenvandring, du skal ud på, hvis du vil opstøve alle de forskellige kaktusser.

Kaktus stammer oprindeligt fra Amerika. Især i USA er de svære at undgå, hvis du besøger staten Arizona – eller andre ørkenstater. Kaktusser vokser nemlig typisk i stenørkener. Her graver kaktusrødderne sig ned under stenene for at finde fugt, så de kan overleve de varme dage. Men faktisk kan du også finde kaktusser i 5000 meters højde i Andesbjergene.

Kan kaktusser bruges som hegn?

I Australien blev kaktusserne indført med ét mål for øje: at bruge dem som hegn. De store, stikkende og imponerende planter fungerede godt som afhegning for vilde dyr eller til at vise sit territorium. I Europa kom kaktusserne først til, da Christoffer Columbus tog en af de meget populære Opuntia kaktusser, figenkaktussen, med hertil fra De Vestindiske Øer.

Fakta om kaktusser:

Kaktusser har masser af karakter, personlighed og en spændende historie. Herunder har vi samlet nogle af de fakta, vi synes er sjove.

 • Det er kaktussens tykke plantevæv, som gør, at den kan lagre vand i lang tid. Derfor findes de typisk i vandfattige områder som stenørkener.
 • Kaktussens hår og børster beskytter planten imod solen. Jo flere hår og børster, jo mere sol kan den tåle.
 • Hvis kaktussen har et ”voks”-overtræk, er det for at beskytte mod fordampning.
 • En kaktus har torne for at beskytte imod tørstige dyr
 • Nogle torne kan blive op til 15 centimeter lange
 • Den højeste kaktus er Saguaro kaktussen. Den kan blive op til 20 meter høj.
 • Vidste du, at alle kaktusser er sukkulenter, men ikke alle sukkulenter er kaktusser? Du kan læse mere om sukkulenter her.

Interesseret i planter til kontoret? Læs mere her – du kan også få kaktusser!

Vi har altid den rigtige krukke til dine planter! Samarbejde med GrowDesign giver os Danmarks største sortiment

En plantevæg måske? Vi har fornøjelsen af Europas bedste system fra Natural Greenwalls

Du kan også læse mere om, hvordan du passer andre eksotiske planter såsom Oliventræer. 

Vil du vide mere om kaktus til kontoret?

Udfyld formularen herunder så kontakter
én af mine kolleger dig hurtigst muligt.
 • Træffer vi dig ikke på telefonen, sender vi en mail.
 • Den lokale medarbejder vil kontakte dig
 • Vi forbereder os, inden vi ringer til dig.
Gitte Jensen
Dekoratør