Alt om kaktus
Guides og historie...

GRØN VIDEN

Kaktus tips & tricks

Tips til kaktusser

Kaktus har længe været en af de hotteste trends – og med god grund! Den har masser af personlighed, karakter og passer perfekt til minimalistiske kontorer. Vi har samlet en lille guide til dig, der elsker kaktusser

Kan du heller ikke få nok af kaktus? Så har du det ligesom os! Vi oplever en stor efterspørgsel efter de smukke planter hos både store og små virksomheder, kontorfællesskaber og organisationer. På denne side finder du små tips og tricks, guides og historier om vores nye yndlingsplante: Kaktussen.

-Hvad med en kaktus til din virksomhed eller dit kontor – læs mere her

Hvor har vi indrettet med kaktus?

Kaktus er en populær plante, når det kommer til indretning. Mange virksomheder vil gerne have minimalistisk indretning eller rå new yorker stil, og her passer kaktusser perfekt ind. Det var blandt andet det ønske House of Code kom til os med. Resultatet blev ret godt, hvis vi selv skal sige det. Du kan se deres flotte indretning her.

Kaktusser i kontormiljø,

Hvordan passer du en kaktus?

Udover at kaktusser er flotte, rå og har masser af karakter og personlighed – så er der også mange, der vælger at få en kaktus, fordi de tror, den er nem at passe. Det er også sandt, men der er alligevel et men. For som med alle andre planter, så har kaktusser også godt af lidt kærlighed indimellem. Derfor får du her en guide til, hvordan du passer din kaktus.
Gruppe af kaktusser i kontor,

Historien om kaktus:

Der findes over 100 forskellige kaktus slægter. Dertil kommer, at nogle slægter har flere hundrede arter under sig, som eksempelvis de populære Opuntia- og Mammillaria slægter. Det er med andre ord noget af en ørkenvandring, du skal ud på, hvis du vil opstøve alle de forskellige kaktusser.

Kaktus stammer oprindeligt fra Amerika. Især i USA er de svære at undgå, hvis du besøger staten Arizona – eller andre ørkenstater. Kaktusser vokser nemlig typisk i stenørkener. Her graver kaktusrødderne sig ned under stenene for at finde fugt, så de kan overleve de varme dage. Men faktisk kan du også finde kaktusser i 5000 meters højde i Andesbjergene.

Kan kaktusser bruges som hegn?

I Australien blev kaktusserne indført med ét mål for øje: at bruge dem som hegn. De store, stikkende og imponerende planter fungerede godt som afhegning for vilde dyr eller til at vise sit territorium. I Europa kom kaktusserne først til, da Christoffer Columbus tog en af de meget populære Opuntia kaktusser, figenkaktussen, med hertil fra De Vestindiske Øer.

Fakta om kaktusser:

Kaktusser har masser af karakter, personlighed og en spændende historie. Herunder har vi samlet nogle af de fakta, vi synes er sjove.

Har du brug for hjælp med planter og lys?

Så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.

 

Vi ringer dig gerne op...

Udfyld formularen herunder!
– så kontakter vi dig hurtigst muligt. 

Jydsk Planteservice logo,

BOOK ET BESØG

Udfyld formularen, så hører du fra os hurtigst muligt!

FÅ ET TILBUD PÅ …

Glasfad med små kakusser,